Hankkeet
Yrityshankkeet· Ruokahankkeet
Parasta paikallista pöytiin
Parasta paikallista pöytiin -hankkeessa Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnat tekevät yhteistyötä elintarvikealan vahvistamiseen, tiedonvälityksen lisäämiseen, ylimaakunnallisuuden...
01.01.2024 - 31.03.2027
Biomassat kiertoon Koillismaalla
Biomassat kiertoon Koillismaalla hankkeessa selvitetään monitahoisesti biokaasutuotannon mahdollisuuksia Koillismaalla sekä erilaisten ympäristönhoidollisten biomassojen hyödyntämismahdollisuuksia.
01.04.2023 - 31.03.2026
Ruokahankkeet
Vahva arki – Arjen sankarit ravitsemusterveyden ja terveellisten elintapojen edistäjänä
Vahva arki -hanke tukee haavoittuvassa asemassa ja syrjäytymisriskissä olevien henkilöiden työ- ja toimintakykyänsä elintapaohjauksella sekä...
01.03.2023 - 28.02.2026
Yrityshankkeet· Ruokahankkeet
ClimateFood – Climate-Smart Food via Cross-Border Cooperation – With Businesses, for the Businesses
ClimateFood-hanke pyrkii lisäämään ilmastoviisasta yritystoimintaa koko elintarvikkeiden tuotantoketjussa Pohjois-Suomen ja -Ruotsin alueella.
01.01.2023 - 31.12.2025
Ruokahankkeet
Pohjois-Karjalan uniikit ruokatuotteet ja elinkeinojen kansainvälisyyspotentiaalin kasvattaminen BioSys Japani
Hanke on osa Pohjois-Karjalan Metsäbiotalouden ja Uniikin ruoan kansainvälisen kasvun ekosysteemi Biosys Japani -ryhmähanketta,...
01.11.2023 - 30.11.2025
Ruokahankkeet
Agri-Food Network
Agri-Food Network -hanke on Savonia-ammattikorkeakoulun hallinnoima ryhmähanke, jonka osatoteuttajina toimivat ProAgria Itä-Suomi/MKN Itä-Suomi, Luonnonvarakeskus ja...
01.04.2023 - 30.09.2025
Ruokahankkeet
Kotitarveviljelyn kehittäminen Viitasaaren, Äänekosken ja Saarijärven alueilla
Hankkeen tavoitteena on lisätä kotitarveviljelijöiden tietoa viljelyn eri mahdollisuuksista sekä innostaa aloittamaan ja lisäämään viljelyä....
01.01.2024 - 31.08.2025
Vedet haltuun valuma-alueilla
Vedet haltuun valuma-alueilla -hankkeessa suunnitellaan ja toteutetaan yhteensä noin 10 vesienhallinnan toimenpidettä 2–3 pilottialueella Pohjois-Pohjanmaalla....
01.05.2023 - 31.05.2025
BIOSIVU – öljyhampun sivuvirroista tuotteita vähähiiliseen rakentamiseen
Maatiloilla voidaan tulevaisuudessa viljellä rakennustuotteiden raaka-aineita. BIOSIVU-hankkeessa kehitetään öljyhampun korresta uusia rakennuslevyjä.
01.01.2023 - 31.12.2024
Yrityshankkeet· Maisemahankkeet
Maisemat kuntoon - Kainuu
Kylämaisemia ympäri maan uhkaavat umpeenkasvu ja maankäytön muutokset. Paikallisyhteisöjen ja asukkaiden aktiivisuutta tarvitaan ympäristönhoitotöiden kohdentamiseen...
01.01.2023 - 31.12.2024
Yrityshankkeet· Ruokahankkeet
Lähikalaa lautaselle
Lähikalaa lautaselle -hanke edistää lähikalan käyttöä elintarviketeollisuudessa ja ammattikeittiöissä sekä lisää kuluttajien tietoa lähikaloista ruokana...
01.03.2023 - 31.12.2024
Ruokahankkeet
Senioreiden pöydässä
Hyvä ravitsemus on tärkeä asia meille kaikille läpi koko elämän alkumetreiltä vanhuuteen. Senioreiden pöydässä tilaisuuksien...
01.11.2023 - 31.12.2024
Maisemahankkeet
Haitalliset vieraslajit Barentsin alueella
Kansalaisten ja paikallistoimijoiden kouluttaminen ja aktivointi haitallisten vieraslajien hillintään Barents-alueella Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa.
01.05.2023 - 31.12.2024
Ruokahankkeet
Kuukauden lähikala - Månadens När-fisk
Edistää paikallista elinkeinokalataloutta ja kalastusmatkailua, sekä tuottaa reseptiikkaa lähiruokapainotuksella koti- ja ammattikeittiöihin. Månadens när fisk-projektet främjar...
02.01.2023 - 31.12.2024
Yrityshankkeet· Maisemahankkeet
Maisemat kuntoon -hanke alkaa Oulujärvi LEADER -alueella
Kylämaisemia ympäri maan uhkaavat umpeenkasvu ja maankäytön muutokset. Paikallisyhteisöjen ja asukkaiden aktiivisuutta tarvitaan ympäristönhoitotöiden kohdentamiseen...
01.02.2023 - 31.12.2024
Ruokaklusterin toiminnallistaminen RUOTO
Etelä-Savon ruokaklusteri rekisteröityi Euroopan klusteriyhteistyön alustalle (European Cluster Collaboration Platform, ECCP) kesäkuussa 2022. Ruokaklusterin toiminnallistaminen...
01.11.2022 - 31.12.2024