Uusin lehti

 

Koti ja maaseutu 2/2018

Toiskan perhekoti voimaannuttaa nuoria

Perhekoti Toiskassa on hyödynnetty luontohoivaa jo neljännesvuosisadan ajan. Maatilamiljöö turvallisine aikuisineen antaa säröytyneille nuorille oivalliset puitteet eheytyä. Sosiaalipedagogisesta hevostoiminnasta on Toiskassa saatu erinomaisia tuloksia, Tunnetaitovalmentaja Teea Ekola kertoo.

Hiljaisuus matkailuvalttina

Ylä-Karjalassa matkailija kulkee majatalosta toiseen etsimässä rauhaa ja hiljaisuutta. Matkalla hän nauttii herkullisesta ruuasta, liikuntaelämyksistä ja rauhaan pysähtymisestä. Ruuan tuoksut ja maut, jopa sen valmistuksen äänet, ovat tärkeä osa hiljaisuusmatkailua. Puukarin pysäkin maistuvat ruisleivät ovat Anita Ovaskaisen käsialaa.

Käy kiinni kalaan!

Ravitsemussuositukset kannustavat syömään kalaa vähintään kaksi kertaa viikossa ei kalalajeja vaihdellen. Kokeile Maa- ja kotitalousnaisten ruoka-asiantuntija Mirja Pummilan ohjein särkipihvejä nokkoslisäkkeellä, ahvenässiä ja helppoa kalapataa. Tilaa myös Maa- ja kotitalousnaisten ruokakurssi.

Tarha täyteen tuoksuja ja makuja

Yrtit osaavat koukuttaa. Niiden tuoksuessa on seurattava nenäänsä ja työnnettävä nenä lopulta kiinni puskaan. Ne maistuvat ihanan vihreiltä ja erilaisilta. Kolmanneksi ne ovat vielä kauniita. Kasvustot vain tuuheutuvat, kun niitä leikkaa ruokiin.

Poistotekstiileille uusi elämä

Texvexin poistotekstiilipajassa on kymmeniä tonneja lajiteltuja poistotekstiilejä. Inka Mäkiö uskoo Telaketju-verkoston tuottavan uusia ratkaisuja tekstiilien hyödyntämiseen.  Telaketju-verkoston tavoitteena on rakentaa koko maan kattava poistotekstiilien järjestelm, joka on kuluttajille yksinkertainen, luo työllisyyttä, nostaa tekstiilien arvostusta ja synnyttää uuden teollisuuden alan.

Muut tämän lehden jutut

Leipäjuustoja, piirakoita ja kakkuja
Asenne on talvipyöräilijän tärkein asuste
Apua, onko läheiseni muistisairas?
Suojaudu flunssalta
Ruukku koristautuu kevääseen
Muheva paistos saa twistiä hapankorpuista
Muistithan syödä!
Mari Nurma säästää mummonmökkiin
Pukeudu kauniisti ja vastuullisesti
Paremmat unet laatulakanoissa?

Joka numerossa

Pääkirjoitus
Kodin ikkuna
Krypto/Ristikko
Lukijakilpailu
Pakinat
Me maa- ja kotitalousnaiset

Pakinoitsijoina kirjailija-käsikirjoittaja Kirsti Manninen Mäntsälästä, kirjailija-puutarhuri Mari Mörö Mikkelistä ja kirjailija-opettaja Kirsi Pehkonen Vehmersalmelta.

 

 

Jaa