Punajuuri-vuohenjuustokeitto

Vuohenjuusto ja punajuuri on makuyhdistelmänä klassikko. Hapan ja rasvainen juusto täydentää ihanasti makeaa punajuurta.

Punajuurikeitto
Kuva: Timo Viljakainen

Punajuuri-vuohenjuustokeitto

4–6 annosta

1–2 kpl punasipulia
tilkka öljyä
n. 1,5 l vettä
1–2 kpl kasvisliemikuutiota
800 g punajuuria
400 g kyssäkaalia
200 g vuohenjuustoa
2 dl ruokakermaa
rouhittua mustapippuria
kuivattuja villiyrttejä
pinnalle tuoretta basilikaa

Kuori ja lohko sipuli ja kuullota se kattilan pohjalla öljytilkassa.

Lisää kattilaan vesi sekä kasvisliemikuutio. Kiehauta.

Kuori ja lohko punajuuret ja kyssäkaali ja lisää kattilaan. Keitä kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä. Ota ylimääräinen keitinliemi talteen ennen soseuttamista, sillä kuuma liemi räiskyy helposti.

Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää joukkoon vuohenjuusto ja anna sulaa.

Lisää ruokakerma ja tarvittaessa vettä. Kuumenna keitto ja mausta mustapippurilla. Ripottele pinnalle silputtua basilikaa.