Lakkaparfait

Juhlava ja raikas joulun jälkiruoka

Lakkaparfait
Kuva: Timo Viljakainen

Lakkaparfait

2 kananmunaa
0,5 dl sokeria
4 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
noin 400 g lakkahilloa
90 g kermakaramelleja (esim. Omar)
koristeeksi ja kastikkeeksi lakkoja

Leikkaa makeiset paloiksi.

Vatkaa kananmuna ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa kerma ja mausta vaniljasokerilla.
Yhdistä vaahdot. Lisää varovasti karamellin palat ja lakkahillo.
Huuhdo kylmällä vedellä 2 litran rengasvuoka ja kaada jäädykeseos vuokaan.
Anna jäätyä vähintään 5 tuntia, mielellään yön yli.
Ennen tarjoilua anna sulaa hetki jääkaapissa.

Tarjoa lakkakastikkeen kera. Puserra lakat lusikan avulla siivilän läpi ja mausta sokerilla.